AĞIZ KOKUSU TEDAVİSİ

Ağız kokusu tedavisi, insanlar arasında sıklıkla talep alan bir tedavi yöntemidir. Ağız kokusu kişi ve çevresi için çok rahatsız edicidir. Bu sıkıntılı durum kişinin çevresi ve sosyal yaşantısını da oldukça fazla etkilemektedir. Bu problemli duruma sahip olan bir kişide kendine güvensizlik veya daha farklı olumsuz sonuçların görülmesi de kaçınılmaz bir gerçek olmaktadır. Ağızda kokuların oluşmasına neden olabilecek etkenlerin en başlarında gıda artıklarının yer alması gösterilmektedir. Yenilmiş veya içilmiş olan gıdalardan kalan artıkların dişlerin aralarına yuva yaparak ağzın kötü kokmasına neden olmaktadır. Diş aralıklarında kendine yer edinen bu artıklar, dişlerde bulunan bakteriler ile de birleşince ortaya istenmeyen ve çok da hoş olmayan ağız kokularının meydana çıkmasına sebebiyet verebilmektedir. Kliniğimizde kısa sürede ağız kokusu tedavisi gerçekleştirilmekte ve bu istenmeyen durumdan kurtulmanızı sağlamaktayız.

Ağız Kokmasının Farklı Sebepleri Nelerdir?

Ağız kokularını sadece besinlere bağlamak da yanlış olmaktadır. Kişi nefes alım ve verimini akciğerleri sayesinde gerçekleştirmektedir. Akciğerlerden gelen nefes alışverişi son aşama olarak ağızdan geçtiği için ağzın kötü kokmasına neden olmaktadır. Bu durumun ana nedeni ise insanın nefesinde oldukça fazla kimyasalların toplanmasından oluştuğunu da belirtmek gerekmektedir. Bunun yanı sıra, sabah uykudan uyanıldığında ağzın kötü kokma durumu gayet doğal karşılanmalıdır. Çünkü uyku halinde hareketi kısıtlanan organlar ağızda kokmaların yaşanmasına yol açmaktadır.

Ağız Kokusunu Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

·       Gün içerisinde yenilen öğünlerden sonra kesinlikle dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Diş fırçalamasının hemen ardından ise diş ipleri ile diş aralıklarının da temizlenmesi ağız kokusuna karşı alınan etkili yöntemlerdendir.

·       Dişlerin fırçalanması haricinde dillerin de fırçalanması oldukça önem taşır. Diller bakteri yuvaları olduğundan dolayı, dillerin arka kısımları da fırçalanmalıdır.

·       Ağız kokusu problemini önlemek adına hidrojen peroksit ile su karışımı yaparak bir gargara yöntemi ile tedavi uygulanması gerekir.

·       Oldukça sık alkol kullanımı da ağız kokusunu artırdığından dolayı alkol kullanımını az indirmekte fayda olmaktadır.

·       Dilin sırt kısmından kaynaklı ağız kokusu meydana geliyor ise sakız çiğnenmesi de kötü kokuların azaltılmasına yardımcı olmaktadır.

Ağız Kokusu Tedavisi