Diş eti tedavisi, sorunlu diş etlerine uygulanır. Diş eti çekilmeleri ve fırçalama sırasında kanama şikâyetleriyle gelen hastalara diş eti tedavisi uygulanır. Sağlıklı dişlere hepimiz sahip olmak isteriz Sağlıklı dişlere sahip olmak için öncelikle sağlıklı diş etlerine sahip olmak gerekir. Diş etlerimiz pembe görünümlü ve fırçalandığında kanamıyorsa sağlıklıdır demektir. Yemek yediğimiz zaman veya şekerli bir şey içtiğimiz zaman dişlerin arasında yiyeceklerin ve içeceklerdeki şekerin biriktiğini biliriz. Bu birikintiler de kısa süre içinde bakteri plaklarına dönüşecektir. Bu plaklar zamanla diş taşına dönüşürler.

Diş eti hastalığının ilk belirtisi diş eti iltihabıdır. Bu iltihaplar kanamalara neden olur. Diş etlerimiz hastalandığında kanser riski, kalp hastalıkları ihtimali de artmaktadır. Diş eti sağlığının ne kadar önemli olduğunu buradan anlayabiliriz.

Tedavinin başlangıcında diş iyice dişçi tarafından temizlenir. Diş etindeki iltihaplanma diş kemiğine de sıçramış olabilir ve bu da dişte çeşitli boşlukların oluşumuna neden olur. Bu boşluklara cep adı verilir. Bu boşluklar kemik tozu ve membranla doldurulur. Bazen de büyümüş diş etleri lazer teknolojisi kullanılarak dişten temizlenerek ve diş eti şekillendirilerek uzaklaştırılır. Bu uygulama dikişsiz bir uygulamadır. Diş tedavisinde kontrollerin önemi büyüktür. 6 ayda bir diş kontrollerinizi yaptırmalısınız. Bu işlem yapıldıktan sonra da belirli periyotlarla kontroller sağlanır ve dişin sağlığı korunur.